Strony

Strony

poniedziałek, 25 lutego 2013

Mandarynkowa sałatka z tofu i polędwicą







4 plastry surowej polędwicy
1 mandarynka duża
5 liści Salaty masłowej
½ opakowania tofu
1/3 papryki czerwonej
½ papryki chi lii czerwonej
1 cebula czerwona
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki sosu vinegrette

Sałatę myję, osuszam i strzepię na talerzu. Mandarynkę obieram ze skórki i pozbawiam błonek. Cząstki układam na sałacie, na to kawałki tofu, i cebulę czerwoną pokrojoną w krążki. Papryczkę chili kroję w małe kółeczka. Polędwicę surową przekrawam na pół , zwijam i dodaję do sałatki. Z papryki czerwonej wycinam serduszka. Sałatkę polewam sosem i posypuję orzechami włoskimi. Smacznego

2 komentarze: