4
plastry surowej polędwicy
1
mandarynka duża
5
liści Salaty masłowej
½
opakowania tofu
1/3
papryki czerwonej
½
papryki chi lii czerwonej
1
cebula czerwona
2
łyżki orzechów włoskich
2
łyżki sosu vinegrette
Sałatę myję, osuszam i strzepię na talerzu. Mandarynkę obieram ze skórki i pozbawiam
błonek. Cząstki układam na sałacie, na to kawałki tofu, i cebulę czerwoną
pokrojoną w krążki. Papryczkę chili kroję w małe kółeczka. Polędwicę surową przekrawam
na pół , zwijam i dodaję do sałatki. Z papryki czerwonej wycinam serduszka. Sałatkę
polewam sosem i posypuję orzechami włoskimi. Smacznego
OMG, jak to pięknie wygląda! Zjadłabym całą <3
OdpowiedzUsuńAle kusisz tą sałatką, pycha ;)
OdpowiedzUsuń