1
kapusta pekińska
1
papryka czerwona
½
ogórek zielony
1
puszka kukurydza i fasola
1
cebula
5
pomidorków koktajlowych
6
oliwek zielonych
Sól
Pieprz
2
łyżki majonezu
½
papryczki chili
Kapustę
, paprykę, ogórka, pomidorki myję. Kapustę szatkuje na kawałki, paprykę
pozbawiam nasion i kroję w kostkę. Ogórka kroje w plastry. Cebule obieram i
drobno szatkuje. Do dużej miski wrzucam kapustę, paprykę, cebulę, ogórka.
Kukurydze odsączam z wody i też dodaję. Doprawiam solą, pieprzem, majonezem.
Dodaję pokrojoną paprykę cze chili. Wcześniej pozbawiam ją z nasion. Dekoruje
pomidorkami i oliwkami.
kukurydza! uwielbiam :)
OdpowiedzUsuń