1 bakłażan
1 woreczek kaszy gryczanej
Pęczek mięty świeżej
10 pomidorków koktajlowych
1 papryka czerwona
3 plastry boczku
1 cebula
1 opakowanie tofu
Sól
Pieprz
Oregano
Bazylia
Oliwa z oliwek
Kaszę gryczaną gotujemy. Tofu marynujemy w oliwie z oliwek,
dodajemy sól, pieprz, miętę pokrojoną, bazylię, oregano i marynujemy.
Grillujemy około 5 minut. Bakłażan przecinamy i wydrążamy środek, solimy i
odstawiamy na pól godziny. Grillujemy około 10 minut. Miąższ z bakłażana
smażymy na patelni, dodajemy do niego kaszę, przesmażoną cebulkę, i paprykę
pokrojona w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, i dodajemy pokrojoną miętę około
2 łyżki. Boczek przesmażamy i dodajemy
do farszu. Napełniamy bakłażana, dekorujemy pomidorkami koktajlowymi tofu
pokrojonym na kostki. Posypujemy miętą.
Mamma mia, jak to apetycznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuń