Grillowany Łosoś pod kołderką
Składniki
2 kawałki łososia1 opakowanie mrożonego szpinaku liściastego
2 łyżeczki Płatków owsianych błyskawicznych
Sól
Pieprz
2 ząbki czosnku
cebula
Cytryna
Pomidor
4 Truskawki
Pietruszka zielona
Oliwa z oliwek Monini
przyprawa do ryb
Łososia zamarynować w marynacie oliwa z oliwek plus przyprawa do ryb, pieprz, cytryna, czosnek. Smażymy na grillowej patelni ok. 5 minut. Szpinak mrożony dusimy z dodatkiem czosnku, soli, pieprzu i dodajemy płatki owsiane. Na talerzu układamy szpinak, na to filet potem plaster pomidora, cytryny, truskawki i znowu cytryna. Talerz dekorujemy truskawkami i natka pietruszki posiekaną.
Gulasz z łososiem
600 g filetów łososia
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 5 łodyg selera naciowego
- 3 łyżki oliwy z oliwek Monini
- 400 g pomidorów w puszcze
- 2 listki laurowe
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 1 pęczek pietruszki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 2 kostki bulionu warzywnego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz