sobota, 11 czerwca 2016

Sałatka z młodymi ziemniakami


Sałatka którą robi się bardzo szybko. Ziemniaki można wykorzystać z dnia poprzedniego jak nam zostaną. Lekka, zdrowa, idealna do pracy i na obiad.















1/2 kg młodych małych ziemniaków
1/2 pęczka rzodkiewki
7 pomidorów koktajlowych śliwkowych
1/3 pęczka szczypiorku
1/3 pęczka koperku
5 liści sałaty masłowej
1/2 papryczki chili
sól, pieprz czerwony
2 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu greckiego

Zimniaki dokładnie szoruję i skrobię. Gotuję w osolonej wodzie i studzę. Rzodkiewki kroję w wąskie paski, pomidorki kroję w plastry, papryczkę chili drobno, koper i szczypiorek kroję też drobno. Przekładam wszystko do miski, ziemniaki pokroiłam w plastry. Dodaję sól, pieprz, czosnek sprasowany i jogurt grecki. Całość mieszam , przed podaniem dodaję kawałi sałaty na wierzchu miski.


2 komentarze:

  1. pyszna sałatka :) w sezonie kombinuję z różnymi jej wersjami :)

    OdpowiedzUsuń