piątek, 8 kwietnia 2016

Sałatka fiołkowa z truskawkami


Sałatka dzięki której będziemy fit, zwiastuje wiosnę i kolory na talerzu. Polecam z kwiatami jadalnymi które pachną.














1 opakowanie roszponki
1 avocado
1 mango
15 czarnych oliwek
1/2 opakowania kulek mozzarella
5 pomidorów suszonych
1 cebula czerwona
7 truskawek
1 garść orzechów włoskich
sos balsamico
kwiaty fiołków jadalnych
1/2 cytryny


Roszponkę myję i osuszam, układam na talerzu.Avocado kroję na pół pozbawiam pestki i obieram. Kroję na długie paski które skrapiam sokiem z cytryny żeby nie ciemniało. Mano obieram i kroję na kawałki, układam na roszponce, dodaję pokrojone pomidory suszone, oliwki, kulki mozzarelli, garść orzechów, i truskawki oraz kwiaty fiołków. Przed podaniem polewam sosem balsamico.

4 komentarze:

  1. Pięknie wygląda :) Przyznam, że jeszcze nigdy nie jadłam fiołków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nie jadłam fiołków, sałatka wygląda obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń