środa, 27 stycznia 2016

Surówka z białej rzodkwi



Szybka, zdrowa idealna na zimę kiedy innych warzyw brak. Polecam bo jest prosta do zrobienia :-)







1 biała rzodkiew
1 marchewka mała
1/3 szklanki śmietany słodkiej 18 %
sól, pieprz, cukier do smaku
natka pietruszki

Rzodkiew obieram i ścieram na tarce jarzynowej. To samo robię z marchewką, tylko ją ścieram na drobniejszej tarce. Dodaję natkę pietruszki, śmietanę, doprawiam solą, pieprzem, cukrem. Całość mieszam.

5 komentarzy:

  1. Ostatnio była w fajnej cenie w sklepie, a nie kupiłam, bo nie wiedziałam do czego użyć. Teraz już wiem :) kradnę!
    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna na taką porę, łatwo się robi,tania i szybka:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do tej pory raczej unikałam rzepy, ale chętnie wypróbuję w Twojej wersji :)
    Pozdrawiam,
    M

    OdpowiedzUsuń