wtorek, 3 listopada 2015

Pasta z kuskusem i tuńczykiem


Szybka, zdrowa pasta  do szkoły, pracy, dla całej rodziny. Zakręcamy w słoiczku, pakujemy bułkę i wychodzimy. W tramwaju już troszkę ukradkiem podjadamy, a co tam przecież pyszności fit mamy.

















1/2 szklanki  kuskus
1/2 papryki czerwonej
2 ogórki kiszone
160 g tuńczyka
2 jajka
2 łyżki jogurtu
sól, pieprz
natka pietruszki
bułka

Kaszę kuskus zalewam wrzącą wodą 0,5 cm powyżej lini kaszy, mieszam i odstawiam na pięć minut. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję drobno. Ogórki i paprykę kroję także w drobną kostkę. Do miski przekładam przestudzony kuskus, dodaję jajka, ogórki, paprykę, pokrojoną natkę, jogurt, sól, pieprz, tuńczyka odsączonego z zalewy. Całość mieszam dokładnie.

6 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na oryginalną pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna i zdrowa wersja pasty :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię kuskus i tuńczyka, ale nigdy tych składników nie łączyłam. Wygląda świetnie:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pysznie,choć kuskus zamieniłabym na kaszę jaglaną,zdrowsze.

    OdpowiedzUsuń