poniedziałek, 11 maja 2015

Schabowe roladki z boczkiem i porem


Schabowy nie musi być nudny. U mnie powstał z tego co miałam w lodówce. To jest najlepsza metoda na obiad. Wykorzystywanie składników które już mamy. Roladki są pyszne, farsz bardzo dobry. Jestem miłośniczka pora i mogłabym go jeść do wszystkiego , gotowany, duszony, w farszu. Zimą kiedy z warzywami jest ciężko polecam doceniać por.


















6 kotletów schabowych
1/2 papryki żółtej
1 por biała część mała
15 dkg boczku wędzonego
4 łyżki sera żółtego startego
sól, pieprz
papryka czerwona, przyprawa do mięsa
masło klarowane

Kotlety rozbijam. Boczek kroje w kostkę, paprykę w paski. Por drobno kroję i duszę na maśle klarowanym do miękkości. Doprawiam  solą, pieprzem, farsz studzę. Każdy kotlet sole, pieprze posypuje papryką. Układam boczek, paprykę paski, starty ser, i por przesmażoną. Zwijam roladki i spinam szpilkami. Na wolnym ogniu dusze około, 1,5 h na maśle klarowany,. Od czasu do czasu podlewam wodę. Roladki odwracam z każdej strony podczas smażenia.

15 komentarzy:

  1. U Ciebie jak zwykle pięknie, pysznie i kolorowo. Taki schabowy na pewno nie jest nudny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. U Ciebie jak zwykle pięknie, pysznie i kolorowo. Taki schabowy na pewno nie jest nudny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak zwykle same pyszności ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pięknie, smacznie i kolorowo! Każdy by się skusił na taką roladką :) Zapraszam serdecznie do mnie na KONKURS

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne mięsko, świetnie przyrządzone, już samym wyglądem zachęca do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Boczek i por to faktycznie świetny pomysł na nadzianie mięsa :)

    OdpowiedzUsuń
  7. pysznie nadziane! :) por bardzo lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ja tez lubię pora, duszony ma bradzo fajny smak

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszne roladki , super smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fantazja :) śliczne i pyszne...

    OdpowiedzUsuń
  11. takiech schabowego połykam w całości ! <3

    OdpowiedzUsuń