piątek, 16 stycznia 2015

Roladki z pieczarkami w boczku otulone


Roladki które mojej rodzinie bardzo smakowały. Uwielbiamy por i postanowiłam go połączyć z pieczarkami i powstało fajne nadzienie. Otulone boczkiem wędzonym dostały fajnego aromatu. Szybki i prosty obiad a jaki dobry. Polecam także dla gości, będą zachwyceni.

















3 piersi z kurczaka
6 plastrów boczku wędzonego
25 dkg pieczarek
1 por mała biała część
sól, pieprz
masło klarowane
3 gałązki koperku



Piersi z kurczaka rozbijam, solę i pieprzę, układam pokrojony koperek. Soli daję mało bo boczek jest słony. Por kroję drobno i przesmażam na patelni na maśle klarowanym.Wykładam na talerz, i przesmażam na tej samej patelni pokrojone w plastry pieczarki. Mieszam je z porem, solę, pieprzę i układam na każdej piersi farsz. Zwijam roladki, obkładam każdą dwoma plastrami boczku. Spinam je szpikulcami żeby się nie rozleciały w trakcie smażenia. Smażę na maśle na wolnym ogniu, podlewając odrobiną wody. Obracam je z każdej strony do zarumienienia.

12 komentarzy:

  1. Ale połączenie, boczek, kurczak, pieczarki-chcę taką roladkę ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ty masz chyba za dużo czasu ,codziennie coś nowego i mega apetycznego.

    OdpowiedzUsuń
  3. Mega smakowite! Miłego weekendu :))

    OdpowiedzUsuń
  4. dla mnie bomba!!
    Madziu udanego weekendu życzę i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie mięsko uwielbiam, często też robię :)

    OdpowiedzUsuń
  6. pyszne roladki, lubię takie robić szczególnie na jakieś większe uroczystości :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna propozycja obiadowa, super. Bloga zaobserwowałam, nieraz tu zajrzę . Zapraszam do mnie:
    http://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  8. a jak ładnie wyglądaja... chetnie bym zjadła ! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. roladki to zawsze świetny pomysł na obiad i są uniwersalne :)

    OdpowiedzUsuń