wtorek, 23 września 2014

Karkówka nadziewana dynią i cukinią


Po krótkiej nieobecności wróciłam do domu i nadrabiam zaległości. Przepraszam że nie miałam czasu ostatnio żeby zaglądać na blogi.
Kolorowa karkówka z pysznym i zdrowym nadzieniem. Dynia i cukinia w mojej kuchni bardzo często goszczą.




3 plastry karkówki
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 gałązki rozmarynu
1/2 cytryny
1/4 dyni piżmowej
1/2 papryki czerwonej
1/2 cukinii małej
 sól
olej

Karkówkę przekładam do pojemnika, dodaję 3 łyżki oleju, pokrojony rozmaryn, dodaję sól, sok z cytryny, sprasowany czosnek, pokrojoną cebulę. Odstawiam mięso w marynacie na noc do lodówki.
Dynię obieram i kroję w paski, paprykę także kroję i cukinię. Partykę i dynię wkładam na 3 minuty do wrzątku. Na drugi dzień rozbijam plastry karkówki. Układam na każdym po dwa paski dyni, papryki i cukinii. Solę i zwijam, następnie zawiązuję nitką roladki. Smażę na wolnym ogniu na oleju około godzinę. W między czasie podlewam zimą wodą.




14 komentarzy:

  1. Takich kolorowych roladek to nie robiłam, kuszą jak zwykle:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniam! jak kolorowo! jak pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam warzywka w mięsie ,pięknie wygląda ,smakuje wybornie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dynia już w kuchni, z pewnością w przyszłości skorzystam z Twojego przepisu, bo zapowiada się bardzo kusząco:)

    OdpowiedzUsuń
  5. A u Ciebie jak zwykle przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. ale kolorowe te roladki! :) zachęcają do zjedzenia! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. W takim daniu można się zakochać, paść na kolana, obsypać kwiatami i uwielbiać.

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie i kolorowo :)) Potrawa idealnie pasuje do nazwy bloga :))

    OdpowiedzUsuń
  9. wróciłaś Madzi z świetnym przepisem:) pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszny i kolorowy miałaś obiad, z takim farszem na pewno jest smacznie :)

    OdpowiedzUsuń