piątek, 4 lipca 2014

Karmazynowy makaron z warzywami



Tym razem obiad szybki w 15 minut. Wykorzystałam mrożone warzywa firmy Iglotex. Otrzymałam paczkę produktów do testowania w której znalazły się same pyszne mieszanki. Na pierwszy ogień poszły warzywa na patelnie po włosku i królewski bukiet warzyw. Mieszanki warzyw są bardzo fajne kiedy nie mamy czasu na gotowanie.


















1 opakowanie mieszanki warzywa po włosku Iglotex
1 opakowanie mieszanki królewski bukiet warzyw
1 karmazyn wędzony
1 tofu naturalne
bazylia świeża
sól
pieprz
przyprawy po włosku
200 g makaronu gniazdka
olej rzepakowy

Makaron gotuję aldente odcedzam.Warzywa po włosku i królewski bukiet warzyw duszę na patelni na odrobinie oleju. Warzywa mają być aldente. Doprawiam przyprawą po włosku, solą, pieprzem. Mieszam z makaronem. Rybę wędzoną obieram i dzielę na małe kawałki. Dodaję do warzyw. Tofu kroję w kostkę i też dodaję. Całość mieszam i chwile jeszcze podsmażam. Dekoruję bazylią.

10 komentarzy:

  1. Świetne ,choć ja nadal myślę o twoich roladkach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj roladki to wspomnienie pozostało już po nich :-)

      Usuń
  2. Jak zwykle u Ciebie pięknie i kolorowo:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny szybki obiad! Ja też korzystam z mrożonych warzyw ( i owoców ) - mam już zamrożone na zimę szparagi i trochę truskawek. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno pysznie, pięknie i kolorowo- zresztą jak zawsze Madziu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. U Ciebie zawsze jedzenie zachwyca :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Prezentuje się doskonale - smacznie i zdrowo:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Lubię takie mrożonki, szczególnie zimą. Również mają dużo witaminek i można z nich zrobić mnóstwo smakowitych potraw.

    OdpowiedzUsuń