poniedziałek, 28 października 2013

Makaronowa uczta z podgrzybkami i serem lazur



Makaronowe inspiracje z Lubellą

 Jesień kojarzy mi się z grzybami. Proponuję podgrzybki zapiekane z makaronem kokardki Lubella. Pyszne, sycące danie. 












1 opakowanie makaronu kokardki Lubella
1 por biała część
1/3 brokuła
1/2 kg podgrzybków
1 papryczka chili
10 dkg sera lazur
1 gałązka pomidorów
1 cukinia mała
10 pomidorków koktajlowych żółtych
sól, pieprz
majeranek
olej rzepakowy

Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Przelewam zimną wodą. Na patelni na oleju przesmażam pokrojoną por na talarki. Pod koniec dodaję grzyby i dalej przesmażam całość razem. Doprawiam sola, pieprzem, majerankiem. Brokuł gotuje aldente. Do grzybów na patelni dodaję, makaron, brokuły, pokrojoną chili, pomidorki, całość mieszam, doprawiam, dodaję ser lazur. Wstawiam do piekarka jeszcze na 15 minut. Temp 180 stopni. Podaję ze świeżą pietruszką

10 komentarzy:

  1. Kolejna pyszna odsłona makaronu w twoim wydaniu ,bardzo apetycznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak zwykle pięknie kolorowe danie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. szkoda że mieszkasz tak daleko, chętnie wpadałabym do Ciebie na obiadki :) świetne danie!

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękna sałatka z moimi ulubionymi grzybkami, pycha!!

    OdpowiedzUsuń
  5. piekne zdjecia! no i w smaku sałatka pewnie bardzo dobra:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jejku, jak to apetycznie wyglada! Dobrze, ze zdrowe, bo jak bym byla w poblizu, zjadlabym chyba z talerzem:-))) Ty zawsze tak pieknie podajesz jedzenie:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolory sałatki bardzo zachęcają do jej zjedzenia. Musi być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń