niedziela, 1 września 2013

Kokosowe ciacho z gruszkami


Na niedziele szybki placek polecam z galaretką, kokosowy i dodatkiem gruszek. Wykorzystałam wiórki kokosowe Kresto w ramach akcji testowania. Moja rodzina uwielbia takie ciacha.








biszkopt:
3 jaja
1/3 szklanki mąki tortowej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1/2 szklanka cukru

krem:
500 ml śmietany kremówki
1 galaretka brzoskwiniowa
2 łyżki wiórków kokosowych kresto

2 galaretki truskawkowe
30 dkg gruszek z kompotu
1 łyżka wiórków kokosowych

Biszkopt : Do miski wbijam jaja, dodaję cukier i ubijam mikserem na puszystą masę. Mąkę przesiewam i dodaje do piany z jajek. Delikatnie mieszam łyżką i wylewam na okrągłą formę średnica 23 cm, wcześniej wysmarowaną. Piekę 15 minut temp 180 stopni.

Krem. Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczam w 1/2 szklance gorącej wody. Śmietanę kremówkę ubijam na puszysta masę, i dodaję galaretkę przestudzoną. Wsypuje wiórki kokosowe i mieszam. Masę wylewam na biszkopt.

Galaretkę truskawkową rozpuszczam w 3 i 1/2 szklankach gorącej wody. 
Na krem wykładam cząstki gruszek, i wylewam tężejącą galaretkę. Wstawiam do lodówki na noc. Przed podaniem posypuje wiórkami kokosowymi.





12 komentarzy:

  1. połączenie kokosu z gruszkami bardzo intrygujące :) jestem na tak, uwielbiam łączyć kokos z owocami!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciacho idealne dla mnie :) Uwielbiam gruszki

    OdpowiedzUsuń
  3. prezentuje sie przepysznie !!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie torciki, fajne połączenie smaków:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda genialnie, połączenie smaków też niespotykane, godne wypróbowania :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Gruszki w galaretce nie probowalam-super:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam wrażenie, że nie tylko twoja rodzina lubi takie ciacha:)

    OdpowiedzUsuń
  8. ciasto bardzo smacznie się prezentuje,jak się ogarnę w pracy tez coś upiekę fajnego.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nie będę kryć: uwielbiam smak gruszek:)

    OdpowiedzUsuń