czwartek, 5 września 2013

Jogurt jagodowo malinowy


Domowy jogurt w pełni sezonu 2 minuty przygotowania a jaka radość smakowania. Mnie nie dane było posmakować ale rodzina była zachwycona.






20 dkg malin świeżych
30 dkg jagód
1 łyżka cukru pudru
10 dkg borówek
400 m jogurtu greckiego
mięta świeża

Owoce delikatnie myję, i osączam. Do miski od blendera przekładam, jagody dodaję połowę jogurtu 1/2 łezkę cukru i miksuję. Wylewam do pucharków. Maliny przekładam tez do miski, dodaje resztę jogurtu i cukru i również miksuję. Wylewam do pucharków, dekoruje miętą i borówkami.

6 komentarzy:

  1. Lekka,letna przekąska,bardzo ładnie podałaś:)

    OdpowiedzUsuń
  2. u Ciebie każde danie podane jest jak w najlepszej restauracji ;) pyszny jogurcik elegancko podany!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę zrobić ,ale z malinami,jagód nigdzie nie kupię,choć wole jagodowe jogurty.

    OdpowiedzUsuń