sobota, 3 sierpnia 2013

Konfitura z czerwonej porzeczki








1 kg porzeczki czerwonej
1 kg cukru żelującego 1:1
Porzeczki myję, obieram, osączam z wody. Do garnka wsypuję porzeczki, następnie cukier żelujący. Zostawiam na 5 godzin aż puszczą sok. Następnie podsmażam około 4 minuty. Przekładam do słoiczków. Słoiki wkładam do garnka z wodą i zagotowuję.

6 komentarzy:

  1. Nie miałam okazji spróbować.Bardzo fajna na zimę:)

    OdpowiedzUsuń
  2. szybko i smacznie :) piękne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. W moim ogrodzie mnóstwo owoców. Staram się systematycznie zbierać dojrzałe i również przerabiam na konfitury, kompoty, soki do herbaty. Fajnie, że robisz je sama, a nie kupujesz w sklepie przeładowane konserwantami. Liczy się smacznie i ZDROWO! :)

    OdpowiedzUsuń