poniedziałek, 15 lipca 2013

Koktajl porzeczkowo truskawkowo kokosowy











300 ml mleczka kokosowego
50 dkg truskawek
30 dkg porzeczek czerwonych
Mięta świeża 

Truskawki i porzeczki myję, następnie obieram. Truskawki miksuję blenderem , to samo robię z porzeczkami. !0 dkg truskawek zmiksowanych wykorzystam do zrobienia kostek lodowych. Do szklanek wlewam truskawki, następnie 1/3 mleczka kokosowego rozrabiam z porzeczkami i wlewam do szklanek. Na końcu wlewam mleczko kokosowe, dodaję kostki truskawkowe i dekoruję miętą.

12 komentarzy:

  1. Śliczne warstwy Ci wyszły:)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszności dziś serwujesz :) gdybym mogła sięgnęłabym po szklaneczkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda rewelacyjnie, aż bym się napiła :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowny koktajl, moglabym sie zywic tylko koktajlami i salatkami, a jeszcze w Twoim wydaniu to juz prawdziwa rewelacja:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. piekny, taki kolorowy, zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniami, pełen owocowych smaków - uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszne, letnie koktajlowe smaki :))

    OdpowiedzUsuń
  8. Uch, pyszne z rozkruszonym lodem:)

    OdpowiedzUsuń