czwartek, 27 czerwca 2013

Pizza makaronowa

Bardzo lubię tą wersje pizzy na makaronie bo jest szybka w przygotowaniu, prosta więc każdy sobie z nią poradzi. 










 300 gram makaronu spaghetti
3 jajka
100 ml mleka
2 łyżki startego sera żółtego
1 ząbek czosnku
Sól
Pieprz
1 kulka mozzarelli
1 garść szpinaku
½ cukinii
10 pomidorków koktajlowych
1 pomidor duży
5 plasterków szynki surowej
2 pieczarki
½ papryczki chilli
Bazylia świeża
6 oliwek czarnych
6 oliwek zielonych z papryką
olej

 Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Przelewam zimną wodą i odcedzam. Do miseczki wbijam jajka, dodaję mleko, ser zółty starty, czosnek sprasowany, mleko. Szpinak płuczę i przesmażam na patelni na oleju chwilę. Dodaję do masy jajecznej Mieszam widelcem. Makaron wykładam do formy do pieczenia okrągłej, średnica 26 cm, wysmarowanej. Wylewam masę jajeczną na niej, układam pomidorki koktajlowe, połowę mozzareli. Wkładam do piekarnika na 15 minut. Wyjmuje z piekarnika dodaję oliwki, zielone i czarne, szynkę, plasterki pieczarek, oraz plastry cukinii cienkie. Dodaję resztę mozzareli. Ponownie wkładam do piekarnika na 5 minut. Po wyjęciu dekoruję bazylią świeżą , i robię różę z pomidora dużego. Smacznego

13 komentarzy:

  1. Oryginalna pizza! I jaka kolorowa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiej pizzy jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wiesz co, genialny pomysł :) I taki kolorowy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale superowa! widziałam kiedys przepis, ale nigdy tego, jak wygląda!
    A wygląda smakowicie :]

    OdpowiedzUsuń
  5. ale świetny pomysł:) rewelacja:) jeszcze jak koorowo na wierzchu:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ladnie wyglada, ale wcale tego bym pizzą nie nazwała tylko przekąską ala pizza. :)
    W sam raz dla dzieci niejadków :)

    OdpowiedzUsuń
  7. To danie idealne dla mojego męża "makaroniarza":))

    OdpowiedzUsuń
  8. Wszystko wygląda jak zawsze cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  9. a dla mnie to wciąż nowość ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. takiej pizzy to ja jeszcze nie jadłam!! trzeba będzie spróbować!!

    OdpowiedzUsuń