czwartek, 6 czerwca 2013

Owocowa przekąska










1 gruszka
6 truskawek
3 grona winogrono zielone
5 gron winogrono ciemne
Listki mięty
1 jabłko
Cukier puder

Gruszkę obieram ze skórki, kroję na pół, wydrążam środek. Robię 9 nacięć, zostawiając dwa centymetry przed końcem. W jedną połówkę w nacięcia wkładam listki mięty. W drugą plastry truskawek. Z trzech truskawek robię kwiatki. Nacinam je tak samo jak gruszki, i tworzę wachlarz. Posypuję cukrem pudrem. Z winogrona robię kwiatka. Z jabłka wycinam listki. Talerz dekoruję polówkami winogrona i listkami mięty.

17 komentarzy:

  1. moje dzieci zjadłyby taką przekąskę w mig :D

    OdpowiedzUsuń
  2. U Ciebie jest to tak pięknie zawsze podane...mmm

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko tak ładnie podane i tak smakowicie wygląda, kupiłam dzisiaj w lidlu truskaweczki, więc spróbuję je tak ładnie pokroić :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło mi,że podoba się tobie i też chcesz zrobić owocowe kwiatki :-)

      Usuń
  4. Uwielbiam oglądać Twoje dania, )

    OdpowiedzUsuń
  5. normalnie talerz rozkoszy ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie podana owocowa przekąska aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmmmm cudo, zjadłabym w 3 minuty, pycha!!!!! :) proszę o mały głosik na mojego bloga http://www.blogmiesiaca.blogspot.com/ thanks :*

    OdpowiedzUsuń
  8. Jesteś mistrzynią dekoracji Mysza:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oj tam od razu mistrzynią, uczę się dopiero ;-)

      Usuń
  9. Wygląda jak z najlepszej restauracji :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Świetny pomysł ,zazdroszczę fantazji:) zapraszam do mnie po nominacje do liebster blog!

    OdpowiedzUsuń
  11. Ależ to pysznie wygląda!! A Twoje zdjęcia są genialne :)

    OdpowiedzUsuń