sobota, 15 czerwca 2013

Mielone z grilla mieszane z kaszą











1 pierś z kurczaka
 30 dkg boczek świeży
½ kg mięso od szynki
30 dkg karkówki
1 jajko
1 bułka pszenna
½ szklanka mleka
2 łyżki majeranku
Pieprz
Sól
1 szklanka bułki  tartej
1 szklanka kaszy jęczmiennej
1 pęczek pietruszki

Mięso miele przez maszynkę. Kaszę gotuję dodają 2 szklanki wody. Po wchłonięciu jej przez kaszę odstawiam w ciepłe miejsce pod koc na 30 minut. Mięso przekładam do miski, dodaję, kaszę, pokrojoną pietruszkę, jajko, namoczoną w mleku bułkę, majeranek, sól, pieprz. Całość mieszam i wyrabiam płaskie kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej i grilluje na grillu elektrycznym. Wcześniej płytę grilla posmarowałam oliwą.

4 komentarze: