piątek, 14 czerwca 2013

Kokosowo- truskawkowe bez cukrowe orzeźwienie









1 szklanka mleczka kokosowego
50 dkg truskawek
Mięta świeża


Mięta świeża Truskawki myję, następnie obieram z szypułek. Przekładam do miski od blendera i miksuję na gładką masę. !/3 musu przelewam do pucharków, 1/3 musu przelewam do foremki do mrożenia lodu, i 1/3 musu blenderuję z mleczkiem kokosowym następnie przelewam do pucharków, i dodaję kostki truskawkowe mrożone. Dekoruję miętą.

Truskawkowy zawrót głowy 2013 Desery z truskawkami

7 komentarzy:

  1. Piękne zdjęcia :) Ten deser prezentuje się na nich naprawdę kusząco, a biorąc pod uwagę składniki, wiem, że by mi zasmakował.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie proste, a jakie pyszne... Super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Truskawki z mleczkiem kokosowym? Tego jeszcze nie próbowałam, ale zapowiada się smakowicie :))

    OdpowiedzUsuń
  4. mięta dla orzeźwienia obowiązkowo :)

    OdpowiedzUsuń