poniedziałek, 17 czerwca 2013

Czereśniowo truskawkowo kokosowe kostki lodowe





10 dkg czereśni
20 dkg truskawek
½ szklanki mleczka kokosowego
4 kostki czekolady gorzkiej
Listki mięty

Czereśnie myję, i dryluje. Miksuje blenderem. Truskawki myję, obieram z szypułek, i też blenderuje. Zostawiam 5 sztuk. Do foremki do kostek lodowych, wkładam po łyżeczce mleczka kokosowego, zmiksowanych czereśni, znowu mleczko i na końcu truskawki. Wkładam do zamrażalnika na kilka godzin albo na noc. Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, dolewam trochę wody żeby zrobiła się lekko płynna. Talerzyki polewam czekoladą, wykładam na nie mus truskawkowy, dodaję kostki lodowe, i połówki truskawek, na które wylewam odrobiną czekolady. Dekoruję miętą. Truskawkowy zawrót głowy 2013

8 komentarzy:

  1. To musi smakowac obłędnie.. Nie ma innej opcji :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie to wygląda. Bardzo efektownie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No no w życiu bym nie wpadła na taki zajefajny pomysł :))) deser wygląda cudnie!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  4. Łał, co za pomysł :D Świetny!

    OdpowiedzUsuń
  5. To wygląda genialnie!!!

    Miłego wieczoru,

    A.

    OdpowiedzUsuń
  6. Na początku myślałam, ze to knedliki z truskawkami:)

    OdpowiedzUsuń