czwartek, 18 kwietnia 2013

Pomarańczowy kuskus z owocami







½ szklanki kaszy kuskus
1 pomarańczo
2 kiwi
1 gruszka
1 banan
6 gron winogrona ciemnego
2 łyżki orzechów nerkowca

Kaszę kuskus zalewam gorąca wodą powyżej linii kaszy. Odstawiam na 5 minut aż kasza napęcznieje. Z połowy pomarańczy wyciskam sok i wlewam go do kaszy. Obieram banana i kroję na plastry. Kiwi także obieram i kroję. Gruszkę dzielę na ćwiartki i grilluje około 5 minut na patelni grillowej. Pomarańczo obieram i z błonek i również dodaję. Winogrono myje i kroję na pół. Sałatkę posypuję orzechami nerkowca Jest bo bardzo syta, i zdrowa sałatka na śniadanie albo deser.

5 komentarzy:

  1. Kolorków u Ciebie nie brakuje ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadłabym taki kuskus...a najbardziej tą grillowaną gruszkę: )

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwilebiam takie dania i bym od rana do nocy mogła takie jeść :)))) mistrzostwo na talerzu!
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  4. Czyli kuskus w formie deseru:-) Pycha!

    OdpowiedzUsuń