środa, 6 lutego 2013

Pomarańczowe słoneczka z papryką







1 pomarańczo
½ papryki czerwonej
2 oliwki czarne
4 oliwki zielone
1 cebula czerwona
Kawałek sera lazur
Sól
Pieprz
1 łyżka oliwy z oliwek
½ łyżeczka suszonego kopru
1 łyżka wody
kawałek ogórka zielonego

Pomarańczo obieram ze skóry, i białej błonki. Kroje na plastry 5 mm. Na każdy plaster układam krążek czerwonej cebuli. Paprykę czerwoną myję, kroję w drobną kostkę, i także układam na pomarańczy. Dodaje oliwki zielone połówki i plaster oliwki czarnej. Ser lazur kroje na małe kawałki i też dodaje. Całość polewam sosem który robię z oliwy z oliwek, wody, dodaje sól, pieprz, koperek. Talerz dekoruję ogórkiem .To bardzo szybka, prosta przystawka

2 komentarze: