niedziela, 2 grudnia 2012

Tagliatelle z krewetkami i papryczką chili na ostro





1/3 opakowania Tagliatelle z pięciu zbóż
10 krewetek mrożonych
1 papryczka chili
½ pęczka pietruszki
1 pomidor duży
3 pomidory suszone
Kawałek sera lazur błękitnego
Sól
Pieprz
Oregano
Bazylia suszona
Oliwa
3 oliwki czarne
Bazylia świeża
1 ząbek czosnku

Makaron gotujemy w gorącej wodzie 4 minuty. Odcedzamy. Krewetki wcześniej należy odmrozić, wrzucamy je na patelnie, dodajemy sól, pieprz, bazylie i oregano suszone. Pokrojoną papryczkę chili i ząbek czosnku rozduszony. Całość smażymy chwile aż krewetki będą miękkie. Na patelnie wrzucamy makaron tagliatelle i całość mieszamy dodajemy pietruszkę pokrojoną. Wykładamy na talerz, dodajemy pomidory suszone i ser lazur. Talerz dekorujemy oliwkami czarnymi i różą z pomidora. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz