niedziela, 2 grudnia 2012

Lekka Salatka z łososiem, kukurydzą i kiełkami fasoli oraz serem lazur błękitnym





5 liści Salaty masłowej
1 puszka na raz kukurydza z papryczką chili bonduelle
1 puszka kiełki fasoli bonduelle
4 pomidorki koktajlowe czerwone
3 pomidorki koktajlowe żółte
1 pomidor duży
Liście Bazyli
Koperek Świeży
6 oliwek czarnych
1 kawałek łososia filet
Sól
Pieprz
Sos vinegrette
1 papryczka chili pomarańczowa
1 cebula czerwona
Ser lazur błękitny kawałek
Oliwa
Przyprawa do ryb

Sałatę myjemy, strzępimy układamy na talerzu. Kukurydze i kiełki odsączmy z zalewy dodajemy do sałatki. Cebulę kroimy w krążki i oliwki także, ser lazur na kawałki, papryczkę chili drobno i tez dodajemy. Łososia solimy pieprzymy, dodajemy przyprawę do ryb i smażymy na oliwie. Jak ostygnie dzielimy go na cząstki i wrzucamy do naszej sałatki. Pomidorki kroimy na pół, koperek siekamy. Sałatkę polewamy sosem vinegrette. Z pomidora dużego robię różę, dekoruję talerz oliwkami, bazylią i kukurydzą. Smacznego

3 komentarze: