czwartek, 18 października 2012

Gruszki z grilla nadziewane wątróbką z pomarańczą, żurawiną i serem złocistym


















3 gruszki
4 kawałki wątróbki drobiowej
1 cebula czerwona
½ pomarańczy
10 moreli suszonych
2 łyżki żurawiny suszonej
Sól
Pieprz
½ cytryny
Olej do smażenia
7 oliwek czarnych
Pomidorki koktajlowe żółte i czerwone
1 pomidor średni
Listki Bazyli
3 gałązki oregno świeżego
4 gałązki koperku świeżego

Gruszki myjemy, przecinamy wzdłuż, i wydrążamy środek , skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniały. Grillujemy około 10 minut na grillu elektrycznym. Wątróbkę myjemy, i smażymy razem z cebulką pokrojoną w piórka na patelni. Na końcu solimy, pieprzymy. Kroimy wątróbkę usmażoną na kawałki i łączymy ją z żurawiną, morelą suszoną, i pomarańczą cząstkami. Pomarańcze obrałam z błonek. Napełniamy gruszki farszem, dodajemy ser lazur złocisty i gałązkę oregano. Talerz dekorujemy pomidorkami koktajlowymi żółtymi i czerwonymi, z  oliwek robimy krążki i układamy  na talerzu. Z pomidora średniego robimy różę. Obieramy pomidora jak jabłko, tak żeby była skóra w całości obrana i zwijamy. Dekorujemy bazylią listkami.

 Produkty Apart Natural, które były moją inspiracją to:
kosmetyki:

Nektar pod prysznic-morela i pomarańcza, i

Nektar pod prysznic-liczi i żurawina






2 komentarze:

  1. Pięknie to zrobiłaś, tak kolorowo! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie to piękne i na pewno smaczne aż szkoda ruszać:)

    OdpowiedzUsuń